Kunst op de Markt

Op zondag 17 september, van 11 – 18 uur,  wordt Bilzen met ‘Kunst op de Markt’ weer omgetoverd tot een klein en gezellig ‘Montmartre aan de Demer’.

Meer dan honderd kunstenaars stellen hun werken tentoon op de sfeervolle Markt en er zijn expo’s met kunst en fotografie. Verder kan iedereen zijn kunstobjecten gratis laten schatten door onze experte Vanessa Vaes (gecertificeerd taxateur van kunst bij het veilinghuis Venduehuis Dickhaut in Maastricht). In het stedelijk administratief centrum loopt in september en oktober een fototentoonstelling van enkele Bilzerse fotoclubs.

Er zijn verrassende muziekoptredens van BAM en Stijn Moekaars, kinderen kunnen creatief aan de slag in een plezante workshop, je komt een wereldkampioen wielrennen tegen, maakt kunst op straat en kan zelfs de lucht in fietsen ...

De straten in het centrum van Bilzen zullen zondag 17 september volledig verkeersvrij zijn. Voetgangers, fietsers en spelende kinderen zijn die dag de koning te rijk! De ondergrondse parkings en de parkings buiten het stadscentrum blijven bereikbaar. Er is een bewaakte fietsparking waar iedere fietser een cadeautje krijgt.

Nog meer goesting in kunst? Breng dan zeker ook een bezoekje aan de opendeurdag van de Kunstkoepel ACADEMIE VOOR BEELD (In de Wandeling in de Hospitaalstraat)

Info: Dienst Cultuur – 089 51 95 42 – http://cultuur.bilzen.be