Jazz Bilzen Awards & Jazz Bilzen Tribute

Jazz Bilzen bestaat dit jaar 50 jaar en is terug van nooit helemaal weggeweest. Het legendarische festival dat Bilzen wereldwijd op de kaart zette komt in Bilzen op verschillende plaatsen terug tot leven.
Ook cultuurcentrum de kimpel kijkt 1 keer per jaar nostalgisch terug op ‘de moeder aller festivals’ met het unieke concept JAZZ BILZEN TRIBUTE. Festivalveteraan Jean Blaute en z’n partner in crime Eric Melaerts stellen voor de gelegenheid opnieuw een prachtige band samen en nodigen opnieuw een aantal .. muzikale gasten uit. DJ Brett Summers zorgt voor de muzikale afluiting. Rock- en popliefhebbers met een neus voor unieke concerten en goesting in kippenvel weten genoeg!
Tickets (089/519 530 / reservatie@dekimpel.be / www.dekimpel.be )
€ 10 / € 8 / € 6
korting -26 en +60
studenten € 5 kassa
www.jazzbilzen.be

Voorafgaand aan het concert Jazz Bilzen Tribute is er om 19.30 uur de prijsuitreiking JAZZ BILZEN AWARDS, dé jaarlijkse wedstrijd voor muziekfotografie. De wedstrijd is een initiatief van de stad Bilzen en de provincie Limburg en kent dit jaar haar vierde editie.
De wedstrijd is onderverdeeld in twee categorieën:
Beste Fotoreeks: een reeks van minimaal 5 en maximaal 25 foto’s genomen tussen 1 oktober 2013 en 30 september 2014 waarbij alle muziekgenres of fotogenres zijn toegestaan. Er worden 5 genomineerden gekozen waarvan de drie eersten een geldprijs ontvangen.
Beste Live Concert-, Festivalfoto: ook hier zijn alle muziekgenres zijn toegestaan en zij alle fotodragers zijn mogelijk, van ‘professionele’ camera tot smartphone. Er worden 10 genomineerden gekozen waarvan de drie eersten een geldprijs ontvangen.

De zeskoppige jury wordt voorgezeten door Carl de Keyzer en bestaat uit fotografen en mensen uit de muzieksector: Alex Vanhee, Marco Mertens, Koen Mortier, Ayco Duyster en Isolde Lasoen.

Meer info over de wedstrijd vind je op www.jazzbilzenawards.be.