Jazz Bilzen – The Legend

Het legendarische Jazz Bilzen festival is terug van nooit helemaal weggeweest. De herinneringen aan het festival bleven de laatste decennia niet alleen in onze stad voortleven, maar ook ver daarbuiten. In de loop van de voorbije jaren werd het Jazz Bilzenplein ingehuldigd en verscheen het naslagwerk ‘Jazz Bilzen, tijd voor muziek (en veel meer …) 1965-1981’. Daarnaast kreeg het Jazz Bilzenplein een graffititoren met kleurrijke verwijzingen naar het festival en vond vorig jaar – met succes – de eerste editie van de pop- en rockfotowedstrijd ‘Jazz Bilzen Awards’ plaats.  Maar daar blijft het niet bij! Het festival helemaal in ere hersteld met het project ‘Jazz Bilzen – The Legend’. Via een belevingsruimte, een meeting point én een interactieve wandelroute kunnen Jazz Bilzen veteranen het festival herontdekken en kunnen jongere generaties kennismaken met de muzikale erfenis van toen.

Het meeting point vormt het centrale punt in het toeristische infokantoor in het oude stadhuis op de Markt. Een interactieve zuil informeert bezoekers over het Jazz Bilzen project en hoe ze er zelf aan kunnen participeren. In The Stage in het Borrehuis vloeien beeld en geluid in elkaar over. U ontdekt er alles over Jazz Bilzen, de hedendaagse beleving van festivals en de pop- en rockcultuur van vandaag.

Van woensdag 22 mei t.e.m. vrijdag 14 juni en van maandag 16 september t.e.m. vrijdag 27 september is het Borrehuis open van woensdag tot en met vrijdag van 11 tot 17 uur. Van zaterdag 15 juni t.e.m. zondag 15 september is het Borrehuis toegankelijk van woensdag tot en met zondag van 11 tot 17 uur. Buiten de openingsuren is er na afspraak mogelijkheid tot een bezoek met gids.

De wandelroute ‘Demer Walk’ voert door de stad en doet de bezoeker de geschiedenis van Jazz Bilzen uit de doeken. De route verbindt de verschillende onderdelen van ‘Jazz Bilzen – The Legend’ en passeert langs de historische festivalplekken. De ‘Demer Walk’ volgt de Demer als een natuurlijke rode draad en op verschillende locaties krijgt u meer uitleg. Dat kan via een app (een wandel- en luistertoepassing op uw smartphone) of via een wandelkaart met informatie.